Jump to content

Build Theme!
 • Log in with Twitter Log in with Windows Live Log In with Google      Sign In   
 • Create Account
The Magnificent Seven (2016)

Phim Mới

Photo

'Đời Như Ý': Đời có bao giờ như ý đâu!

đời như ý việt hương nguyễn ngọc tư

 • Please log in to reply
1 reply to this topic

#1 hoangdvh

  Thành viên chính thức

  hoangdvh
 • 21 posts

Posted 01 December 2014 - 04:17 PM

Như một tâm niệm từ xưa đến nay của người Việt, khi đặt tên con, họ luôn mong cái tên ứng vào cuộc đời, để cho con cái mình được hạnh phúc, có cuộc sống viên mãn. Đời Như Ý, ba cái tên, ba con người và nhiều số phận, liệu rằng cuộc đời họ có được tốt đẹp như cái tên hay không?

Tác phẩm Đời Như Ý của Nguyễn Ngọc Tư thể hiện đúng phong cách hiện thực của nhà văn này, Một câu chuyện buồn gai góc, dấy lên những cơn quặn man mác trong lòng, nhoi nhói trong tim và những giọt nước mắt lặng lẽ. Một câu chuyện đã được chuyển thể thành kịch và cải lương rất thành công. Lần này lại được đưa lên màn ảnh rộng với khung cảnh sống động và vẫn giữ được nét buồn sâu thẳm có thể khiến cho người xem chùng lòng, một cảm xúc khác biệt, như chính những câu chuyện của Nguyễn Ngọc Tư.

95a867a861931792636c0a17fda5ddf4.jpg

Đời Như Ý kể câu chuyện về Hai Đời, một người mù hát rong để kiếm tiền, và cũng như bao người, anh cũng có quyền mưu cầu hạnh phúc cho mình khi đến với Lùn, một cô gái tâm thần nhẹ và bị chửa hoang. Một cuộc tình vừa khiến ta xót xa lại vừa khiến ta mừng cho họ, và đâu đó là cảm giác lo lắng cho một gia cảnh như thế, “rổ rá cạp lại”, cuộc đời phía trước sẽ đi đâu về đâu. Hai cô con gái ra đời được đặt tên là Như và Ý. Đời Như Ý, những mong cuộc đời sẽ bớt khổ nhưng đôi khi ta chẳng thể nào có được những điều mình mong muốn, dù là những điều giản đơn nhất.

Câu chuyện phim diễn ra chậm rãi, từng bước từng bước khắc họa cuộc đời của Hai Đời và Lùn. Tình tiết trong phim diễn ra nhẹ nhàng nhưng chân thật. Những cảnh quay rất đời thường để kể cho chúng ta nghe về một cuộc đời khắc nghiệt, những hạnh phúc nhỏ nhoi và những mong ước chưa đạt được.

Như ai đó đã nói, những con người đau khổ đến với nhau sẽ khiến cho sự đau khổ tăng lên và cũng tạo ra niềm hạnh phúc để xoa dịu nỗi đau đó. Những số phận trong phim phải chấp nhận cuộc sống của mình, cố gắng thay đổi, tìm kiếm cách thoát ra và đôi lúc hụt hơi trong bế tắc. Những giọt nước mắt trải dài xuyên suốt phim như minh chứng cho câu chuyện bi thảm này.

0603638aa7264469dbdcc5629e7d47dc.jpg

Việt Hương đóng vai chính trong phim, vốn nổi tiếng là một diễn viên hài, lần này đóng vai bi cũng coi như là sự thay đổi lớn. Tuy nhiên phần diễn xuất chỉ ở mức tạm được, diễn tròn vai chứ không quá xuất sắc và kém duyên hơn khi diễn hài. Ngoài ra còn một hạn chế nữa là Việt Hương lớn hơn nhân vật khá nhiều tuổi, khiến cho tạo hình nhân vật chưa được hợp lý lắm.

e68796105338801f41a9b53ddb7b5129.jpg

Nên dành một lời khen cho Đông Dương, diễn vai chính Hai Đời rất tự nhiên và truyền cảm. Anh khiến người xem thương cảm cho nhân vật của mình. Diễn bình thản như chính cuộc đời mình và lấy đi nhiều nước mắt của khán giả. Với vai này thì có lẽ Đông Dương là một diễn viên tiềm năng cho những phim sau này với khả năng diễn xuất tốt.

Hai diễn viên nhí Như Ý và Thanh Vy cũng là vai gây được ấn tượng cho khán giả. Nét chân thật hồn nhiên cùng những pha tình cảm đầy xúc cảm khiến cho người xem phải nghẹn ngào. Có thể nói hai bé này đã góp phần rất lớn cho thành công của bộ phim, nhằm truyền tải một câu chuyện đau khổ và đẫm nước mắt.

Đời Như Ý là một câu chuyện buồn, những mảnh đời bất hạnh nương tựa vào nhau để sống. Một câu chuyện không như ý như cái tên của nó nhưng lại khiến ta phải ngậm ngùi và suy xét, ở đâu đó quanh đây vẫn còn nhiều những câu chuyện buồn như thế. Dù trong cảnh sống tăm tối, những con người ấy vẫn luôn hy vọng và khát khao tìm được những hạnh phúc nhỏ nhoi cho mình, như ý như ý nguyện.

Theo Phong Vân / Trí Thức Trẻ#2 AGuiliaTall

  Thành viên mới

  AGuiliaTall
 • 12 posts

Posted 05 December 2016 - 10:03 AM

Your college application essay gives you a chance to show. We can write these papers for you. Should teachers be allowed to have cell phones in the classroom? In real life it is very common that we judge on appearance. The directions on these pages are simple, and no extra information is needed from the classroom.
Critical analysis hills like white elephants Rise of hitler essay higher history How permanent are permanent markers research paper Types of essay development strategies Say i need do my homework in french Essay mark twain slavery Introduction help essays Dumpster diving eighner essay Essay writing class 4 Water pollution thesis statement Patient education plan essay Culture values and beliefs essay Expository essay vs descriptive essay Essay type test questions High school entrance exam essay questions Essays on sir thomas more utopia Five paragraph essay format Pope essay on criticism nature Jesus parables essay National d day museum essay contest Recidivism of sex offenders research paper Literature review of poverty and unemployment Writing opening paragraphs for essays Thesis custom page title Foreign affairs student essay competition Essay questions huck finn Essay questions on homelessness Alaska drilling oil paper research Write an essay on rural and urban poverty Simple compare and contrast essay Essay on save electricity in school Thesis on occupational safety and health management Essay index page Web service client eclipse juno Rhetorical analysis ap language Essay about black boy Write autobiography thesis Teacher homework tracker Bud easy research paper computer manual Model essays persuasive Science case studies for high school students Thesis in financial management pdf Proven facts about homework Ninty five thesis Websites for writers Columbia essay questions Macbeth blood essays Becoming a teacher summary Qualities of a good leader in school Tips for writing christian wedding vows
They find out a persons fear or phobia, and torture them with it. Short essay about co educational advantages. The lack of ethical behavior during this time caused people to turn against and distrust each other, regardless of previous companionships. Should female construction workers earn the same wages as males? He explains that a consensus, or a unanimous vote, is necessary stating that it will take a full 12 votes for an acquittal or a guilty verdict.
Population pyramid essay questions Research paper on death penalty in the philippines Formalist analysis essay Essay on tv violence Instructional technology dissertations All that glitter is not gold essay Run lola run film techniques essay Unemployment rate in us essay Rodney king police brutality essay Writing a dissertation prospectus Essays on abraham lincoln assassination Phd comics thesis gut Computer science thesis idea Starting a paper with a quote Essay about italian restaurants Graphic design task analysis Formative essay definition Background essay writing Stellar number coursework Outline template for research papers Fresh air essay Mica essay questions Algebraic fractions gcse worksheet tes Essay outline nasД±l yazД±lД±r Essays on casino gambling Essay about value of education Hotel rwanda essay conclusion Essay on why communism is bad Compare and constrast essay Chronological order essays My philosophy of life essay Thesis gps system Argumentative essay against death penalty Addiction term papers Sat essay scoring 800 Diwali essay french Jonathan richardson an essay on the theory of painting Globalization essay coursework Self introduction in german language for interview Mba essays mistake Significant risk essay Linglestown middle school Boston university college application essay Extended definition essay of fear My mother my angel essay for kids Stephen brunt globe and mail olympic essay Walt whitman essay democratic vistas Book review lion witch and wardrobe Essays on slavery and the civil war Titles of essays should be
Waste no more time! Political commentators often draw from these words when they need a negative phrase to describe a government. A similar pattern arose with the introduction of affordable and portable paperbacks in the middle of the 20th century. Body paragraphs must have strong topic sentences and reference credible sources appropriately using the right citation style. Phenomenal spurt in 18th century, and.
Group five engineering projects Term papers adical neprectomy Editing analysis and resynthesis Formal essay proposal Buy a term paper service American library phd thesis Doing your undergraduate social science dissertation Is google making us stupid essay assignment Find a cv online Two kinds study guide Persian gulf war essay questions Research paper in macroeconomics What is a thesis statement in an argumentative paper Persuasive essay lesson plan for middle school Middle school earth science games Tips for writing history essay exams Phd thesis on mobile cloud computing Essay about community service in school Colleges with creative writing majors in california Research articles on nursing shortage Subject opinion thesis Mla style research papers essays Essay macbeth's ambition Essay on birthright citizenship Benefits of working from home essay Essay on ishwar chandra vidyasagar in hindi Nursing case study cancer patient College essay new york city Wuthering heights destructive love essay Features of essay Pay someone to take my test for me Short essay about park Review of related literature in educational research Essay mobile phone advantages and disadvantages in hindi In the time of the butterflies patria courage quotes Application essay for university of washington Tuesdays with morrie essay intro Elements of an argument essay Antebellum slavery essay Essay about role model father Harvard institute of economic research discussion paper Atlas shrugged capitalism essay Web service call in perl Essay on values of human life College essay lessons learned Thesis statement on civil war Advertisement analysis essay outline Powerpoint presentation of research paper Ocr a level history russia coursework Best practices for writing website content
Use the source or the title when referring to the information in the document. Industrial revolution 19th century essayists aveganetworks. One can feel that both of these revolutions mutually reinforced each other and later became the back bone of all other revolutions. We hire only the best professional graduation thesis writers that are highly qualified through our selective hiring process. The deterrence argument is based on the arguments of economic rational choice theory and the classical assumption that offenders are self-interested, reasoning, rational cost-benefit calculators.
List of acronyms phd thesis Writing a successful thesis or dissertation French essay about vacation Essay on crisis management Research paper tense Interpretation of the raven by edgar allan poe Essay of domestic violence in hindi Higher english critical essay 2007 Rules for writing phd thesis American history essay questions and answers Outstanding achievement essay Apa format help paper research site term web Acquistare migliore crema antirughe collamask in Sardegna What is review of literature in research project College essay writing help stamford Virginia woolf essays volume 6 Cadmium research paper Covering letter for accountant job Essay on royal wedding of 5th king of bhutan Apa style guide thesis Role of young generation essay Penn state common app Writing experts on book essay Anthony kenny aquinas a collection of critical essays No homework pass templates Essay urban problems and solutions Compare and constrast essay Essay writing courses open university Preface to lyrical ballads 1802 analysis Essay on democracy in pakistan 2014 Essay on my favourite cartoon character ben 10 Argument writing in english Death of a salesman essay the american dream Shrek media essay Four types of learning goals Long should villanova supplement Utm thesis latex Tell me about yourself mba admission interview Format of thesis writing Essay on role of women in society Research paper ppt theme Essay on reservation for backward classes Fito spray fГјr abnehmen bestellen in Unna Discursive essay on should smoking be banned Air pollution in vietnam essay Career goal thesis statement Film thesis paper Simplifying algebraic fractions ks3 tes Anu phd thesis by publication To kill a mockingbird character analysis essay assignment
If you follow a few simple steps, you will find that the essay almost writes itself. Using the documents, compare the views of major world religions on war. Afterward, they can move onto the body, which will support the opening paragraph by providing supporting evidence. This would give us a general idea of how someone of lesser power felt about the religion.
$brzh

TOP DOANH THU

Chỉ dẫn nhanh

» Làm gì khi link dead? ⇒ Report

» Yêu cầu host link fshare ⇒ Report

Liên kết nhanh

Subscribes

Enter your email address:

Nhận thư khi có phim mới.

Tìm phim

I ♡ HDM


Đối tácAlso tagged with one or more of these keywords: đời như ý, việt hương, nguyễn ngọc tư